Aanmelden met webgebaseerde verificatie - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands
Product
Security Center
Version
5.11

Als u op een knop Aanmelden klikt of als Security Center detecteert dat voor uw domein webgebaseerde authenticatie is ingeschakeld, wordt u doorgestuurd naar een webformulier om uw inloggegevens in te voeren.

Voordat u begint

Open Security Desk en voer in het dialoogvenster Aanmelden de naam in van de Directory.

Wat u moet weten

Van webgebaseerde authenticatie (of passieve authenticatie) is sprake als de clientapplicatie de gebruiker doorstuurt naar een webformulier dat door een vertrouwde identiteitsprovider wordt beheerd. De identiteitsprovider kan een willekeurig aantal credentials (wachtwoorden, beveiligingstokens, biometrische verificaties, enzovoort) aanvragen om een meerlaagse verdediging tegen ongeautoriseerde toegang te creëren. Dit wordt ook wel multifactor authenticatie genoemd.
OPMERKING: Security Desk onthoudt alle geldige aanmeldingsparameters die worden gebruikt en roept automatisch de parameters op die zijn gebruikt voor de laatste aanmeldingspoging.

Procedure

  1. Voer in het veld Gebruikersnaam uw gebruikersnaam in, gevolgd door uw domeinnaam. Gebruik de notatie Gebruikersnaam@Domeinnaam of klik op de knop Aanmelden voor uw identiteitprovider.
  2. Als u uw gebruikersnaam en domein hebt ingevoerd, klikt u op het veld Wachtwoord of drukt u op de Tab-toets.
    Als Security Center detecteert dat webgebaseerde verificatie is ingeschakeld in uw domein, wordt u doorgestuurd naar een webformulier. De volgende schermopname is een voorbeeld. Uw aanmeldingspagina kan er anders uitzien.

  3. Voer in het webformulier de vereiste informatie in en klik op Aanmelden.