Camerablokkering - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands (Nederland)
Product
Security Center
Version
5.11

Camerablokkering is een Omnicast™-eigenschap waarmee u de weergave van video (live en afspelen) van bepaalde camera's voor gebruikers met een minimum gebruikersniveau kunt beperken.

Camerablokkering is met name bedoeld voor installaties die het grote publiek toegang bieden tot live video. In dergelijke gevallen streamen camera's mogelijk video die niet geschikt is voor bepaalde gebruikers. U kunt dan de camera blokkeren om te voorkomen dat gebruikers een segment of een volledige video-opname bekijken.

Hoe het werkt

Camerablokkering is gebaseerd op een gebruikerskenmerk dat gebruikersniveau wordt genoemd. Het hoogste gebruikersniveau is 1 en het laagste gebruikersniveau is 254. Als u een camera blokkeert, kunnen gebruikers met een gebruikersniveau dat lager is dan het door u geselecteerde niveau gedurende de tijd die u hebt ingesteld geen video bekijken (live, afspelen of in cache) en geen video exporteren.

Bij het blokkeren van camera's geldt het volgende:
  • Een gebruiker kan alleen een camera blokkeren voor iemand met een lager gebruikersniveau. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers met een gebruikersniveau van 254 niemand blokkeren en kunnen gebruikers met een gebruikersniveau van 1 door niemand worden geblokkeerd.
  • Een gebruiker met een gebruikersniveau dat hoger is dan het blokkeringsniveau van een camera, kan de camera weergeven.
  • Een gebruiker kan het blokkeerniveau van een camera ongedaan maken of wijzigen als het gebruikersniveau hoger of gelijk is aan de gebruiker die de camera aanvankelijk heeft geblokkeerd.
  • Als er tegelijkertijd meerdere blokkeringsinstellingen op een camera worden toegepast, is het gebruikersniveau dat als laatste voor de blokkeringsinstelling is ingesteld, het actieve blokkeringsniveau.
  • Een gebruiker kan eerdere video deblokkeren door een sectie van de videotijdlijn te selecteren.
U blokkeert een camera van 13:00 tot 16:00 uur en stelt een gebruikersniveau in van 20. Een andere gebruiker blokkeert dezelfde camera van 15:00 tot 17:00 uur en een gebruikersniveau in van 100. Van 15:00 tot 17:00 uur is het blokkeringniveau 100.