De gezondheidsstatus en beschikbaarheid bekijken. - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands (Nederland)
Product
Security Center
Version
5.11

U kunt met het rapport Gezondheidsstatistiekende beschikbaarheidsstatistieken van uw systeementiteiten controleren en gezondheid van uw systeem volgen

Wat u moet weten

Door de gezondheid en beschikbaarheid te monitoren van bronnen, zoals serverrollen, video-units, deurcontrollers, inbraakdetectiepanelen, enzovoort, kunt u instabiliteit identificeren en kritieke systeemfouten voorkomen.

Beschikbaarheid wordt uitgedrukt als een percentage in het rapportagepaneel.

Procedure

 1. Open de taak Gezondheidsstatistieken.
 2. Stel de queryfilters voor uw rapport in:
  Gebeurtenistimestamp
  Definieer het tijdbereik voor de query. Het bereik kan worden gedefinieerd voor een specifieke periode of voor globale tijdunits zoals de vorige week of de vorige maand.
  Observator-entiteit
  De entiteit (rol, server, eenheid, enzovoort) die de gebeurtenis heeft gerapporteerd.
  Huidige gezondheidsgebeurtenissen tonen
  Beperk de zoekopdracht tot entiteiten met actieve gezondheidsgebeurtenissen. Alleen entiteiten met gebeurtenissen die langer dan de opgegeven duur actief zijn, worden vermeld in het rapport.
  Bronentiteit
  Bronentiteit van de gebeurtenis.
  Brongroep
  Bronentiteitsgroep van de gebeurtenis. Meestal een rol of een unit.
  OPMERKING: Het rapport Gezondheidsstatistieken vermeldt alleen gegevens voor entiteiten die bestaan in het tijdsbereik van de query. Als bijvoorbeeld een entiteit wordt verwijderd vóór het in de query ingestelde tijdsbereik, worden die gegevens genegeerd.
 3. Klik op Rapport genereren.

Resultaten

De gezondheidsstatistieken voor de geselecteerde entiteiten worden weergegeven in het rapportagepaneel. Als voor een bepaalde rol of entiteit geen gezondheidsstatistieken kunnen worden berekend, wordt de reden daarvoor weergegeven in de kolom Berekeningsstatus:
Een of meer gebeurtenissen die worden gebruikt om de beschikbaarheid te berekenen, zijn momenteel uitgeschakeld
De systeembeheerder selecteert welke gezondheidsgebeurtenissen moeten worden gemonitord door de rol Health Monitor te configureren.Raadpleeg de Security Center Beheerdershandleidingvoor informatie over het selecteren van de gezondheidsgebeurtenissen die moeten worden gemonitord in Config Tool.
Een of meer servers van het systeem zijn offline
De server die de geselecteerde rol host, is offline en daarom kunnen de gezondheidsstatistieken voor de rol niet worden berekend.

Voorbeeld

Een deurcontroller met de naam Gym was de afgelopen week vier keer niet beschikbaar, wat heeft geleid tot een beschikbaarheid van 90,72%. Op basis van het rapport kunt u zien dat deze deurcontroller een potentieel punt van zorg is en kunt u besluiten een onderhoudsploeg de deur te laten onderzoeken.