Gebeurtenissen monitoren - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands
Product
Security Center
Version
5.11

Met de taak Monitoring kunt u in realtime gebeurtenissen monitoren, zoals toegangscontrolegebeurtenissen van deuren en kaarthouders, kentekenplaatlezingen en treffers van vaste en mobiele ALPR-units en cameragerelateerde gebeurtenissen.

Wat u moet weten

Bij het monitoren van gebeurtenissen bewaakt u de entiteiten die deze gebeurtenissen activeren. De entiteiten worden geselecteerd in de taak Monitoring. U kunt de manier waarop de taak Monitoring de informatie weergeeft aanpassen aan het doel van de taak. Als u camera's bijvoorbeeld bewaakt kunt u alles verbergen behalve de canvas tegels om de camerabeelden groter te maken. U kunt meerdere Monitoring-taken maken om verschillende sets entiteiten te monitoren (bijvoorbeeld alleen camera's of deuren).

Procedure

 1. Gebeurtenissen selecteren om te monitoren.
 2. Selecteer de entiteiten die gekoppeld zijn met de gebeurtenissen die u wilt bewaken.
  Zodra de entiteiten zijn geselecteerd, worden de gebeurtenissen die zich voordoen in uw systeem chronologisch weergegeven in de gebeurtenislijst en in realtime. U kunt de volgorde van de gebeurtenissen niet veranderen.
 3. Als u de gebeurtenissenlijst wilt weergeven, sleept u vanaf de bovenkant van het taakvenster Monitoring de verdeler naar beneden.
 4. Om te kiezen welke gebeurtenisseninformatie in de gebeurtenissenlijst moet worden weergegeven, klikt u met de rechtermuisknop op een kolomkop en klikt u vervolgens op Kolommen selecteren om te kiezen welke informatie u in de lijst wilt weergeven.
  In toegangscontrolesystemen wilt u misschien alleen kaarthouder- en credentialvelden bekijken. In ALPR-systemen wilt u mogelijk alleen kentekenplaatnummers en contextbeelden bekijken.
 5. Om de gebeurtenissenlijst te wissen, klikt u op Gebeurtenissenlijst wissen () in de rechterbovenhoek van de taak Monitoring.
 6. Om gebeurtenissen in het canvas te bewaken, kiest een van de volgende twee modi:
  Tegelmodus
  Tegelmodus is de belangrijkste Security Desk canvasbesturingsmodus die informatie in afzonderlijke tegels presenteert. U kunt monitoren voor elke tegel aan- of uitzetten.
  Kaartmodus
  Kaartmodus is een Security Desk canvas-bedieningsmodus die tegels en bedieningselementen vervangt door een geografische kaart waarop alle actieve gebeurtenissen met georeferentie in uw systeem worden getoond. Naar Kaartmodus schakelen is een functie die wordt geleverd met AutoVu™, Correlation of Genetec Mission Control™. De functie vereist een licentie voor een van deze belangrijke functies.
  OPMERKING: Om te kunnen schakelen tussen tegelmodus en kaartmodus, moet uw account het recht Overschakelen naar kaartmodus hebben.
 7. Vanuit de gebiedsweergave selecteert u de entiteiten die u in het canvas wilt weergeven door ze in het canvas te slepen.
 8. (Optioneel) Om de inhoud in de tegel te beschermen tegen het overschrijven door nieuwe gebeurtenissen, schakelt u de bewaking van deze tegel als volgt uit:
  TIP: Dit is handig als u een tegelplugin weergeeft in het canvas en u niet wilt dat deze wordt vervangen door een gebeurtenis.
  1. Selecteer een tegel in het canvas.
  2. In de tegelwidget klik op Monitoring () en klik op Monitoring gebeurtenissen.
  Het vinkje naast Monitor gebeurtenissen verdwijnt en de achtergrond van de tegel-ID wordt zwart.