Gemeenschappelijke parkeerscenario's voor AutoVu™ Free-Flow - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands (Nederland)
Product
Security Center
Version
5.11

Met de functie AutoVu™ Free-Flow in Security Center kunt u het systeem aanpassen aan de vereisten van uw parkeerregels.

De volgende voorbeelden laten zien hoe AutoVu™ Free-Flow kan worden gebruikt om te voldoen aan veel voorkomende parkeerscenario's.

Voorbijgaande parkeren

In het voorbijgaand parkeren-scenario moet de eigenaar onmiddellijk parkeertijd kopen wanneer een voertuig de parkeerplaats betreedt.

Over dit scenario:

 • Een korte comforttijd kan worden toegevoegd om de eigenaar van het voertuig tijd te geven een parkeerplaats te vinden en parkeertijd te kopen.
 • Als de eigenaar vóór het einde van de 15 minuten-comforttijd en de respijtperiode van 15 minuten geen parkeertijd heeft gekocht, wordt de parkeersessie gemarkeerd als een Overtreding.
 • Als de eigenaar parkeert, maar de gekochte tijd en de respijtperiode overschrijdt, wordt het voertuig gemarkeerd als een overtreding.

Voorbijgaande parkeergelegenheid met een gratis parkeerperiode

In dit scenario kunnen voertuigen de eerste 2 uur zonder een vergunning parkeren. Als de eigenaar van het voertuig van plan is om het voertuig langer dan 2 uur op de parkeerplaats te parkeren, moet er parkeertijd worden gekocht.

Over dit scenario:

 • De comforttijd is geconfigureerd voor 2 uur.
 • Als de eigenaar geen parkeertijd heeft gekocht aan het einde van de 2 uur gebruiksduur en de respijtperiode van 15 minuten, wordt de parkeersessie gemarkeerd als een overtreding.
 • Als de eigenaar parkeert, maar de gekochte tijd en de respijtperiode overschrijdt, wordt het voertuig gemarkeerd als een overtreding.

Overuren parkeren

In een overtijdscenario kan elk voertuig maximaal 2 uur parkeren. Bestuurders kunnen geen extra parkeertijd kopen.

Over dit scenario:

 • De comforttijd is geconfigureerd voor twee uur.
 • Als de eigenaar de auto parkeert voor meer dan de gemakstijd van 2 uur en de respijtperiode van 15 minuten, wordt de parkeersessie gemarkeerd als een Overtreding.

Contract vergunning parkeren

In het contractvergunning-parkeren-scenario kunnen alleen bestuurders met maandelijkse vergunningen parkeren in de parkeerzone. Een Security Center-vergunning wordt gebruikt om voertuigen toegang te verlenen tot de parkeerzone.

Over dit scenario:

 • Omdat er geen betaalde tijd is, bevat de parkeerregel alleen het standaardminimum van 1 minuut en is er geen respijtperiode geconfigureerd.
 • Met behulp van deze configuratie kunt u bijhouden hoelang elk voertuig in de parkeerzone blijft.

Statische vergunning en tijdelijk parkeren

In dit scenario wordt een vergunning gebruikt om voertuigen toegang te verlenen tot de parkeerzone. Bestuurders met een onbekend voertuig moeten onmiddellijk parkeertijd kopen wanneer ze de parkeerplaats betreden.

Over dit scenario:

 • Het tijdelijke parkeren is geconfigureerd zoals in het voorbeeld Tijdelijke parkeergelegenheid met een gratis parkeerperiode.
 • Voor parkeersessies die een Pay-by-Plate Sync statische licentie gebruiken, volgt de statische vergunning dezelfde gemaks- en respijtperiode die zijn geconfigureerd voor de tijdelijke parkeerbepalingsregel, maar omdat deze niet van toepassing zijn op statische vergunningen, gaat de vergunning niet in op overtreding zolang de vergunning geldig is.
 • Als de parkeerplaats is geconfigureerd om vergunningbeperkingen te gebruiken, controleert het systeem de geldigheid van de parkeersessies wanneer de beperking van kracht wordt.
 • Als de parkeerplaats is geconfigureerd om vergunningen te gebruiken die geen beperking bevatten, valideert het systeem de parkeersessies elke vijftien minuten (standaard) zoals gedefinieerd door de instelling van de parkeerregel Standaardvervalvertraging.