Het aantal voertuigen in parkeerzones onderzoeken - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands (Nederland)
Product
Security Center
Version
5.11

Met de taak Zonebezetting kunt u het aantal geparkeerde voertuigen in een parkeerzone en het bezettingspercentage weergeven.

Wat u moet weten

U kunt het rapport Zonebezetting ook gebruiken om te zoeken naar overtijdregels en vergunningbeperkingen die in een zone hebben plaatsgevonden. Op een universiteitscampus of op een luchthaven bijvoorbeeld, kunt u de bezettingsgraad van een parkeerplaats nagaan op bepaalde tijden van de dag. Als de bezetting op die tijd altijd op volledige capaciteit is, kunt u aan de hand van het rapport vaststellen of u op uw parkeerplaats meer plekken nodig hebt.

Het bezettingspercentage van een parkeerzone wordt op verschillende manieren berekend, afhankelijk van of de Genetec Patroller™ wordt gebruikt voor Universiteitsparking handhaving of voor Stadsparking handhaving.
Genetec Patroller™-configuratie Bezettingspercentage
Universiteit parkeerhandhaving Berekening op basis van de specifieke zone die is geselecteerd in Genetec Patroller™, wat overeenkomt met een enkele parkeerplaats gedefinieerd in een overtijdregel of in een vergunningbeperking.
Parkeerhandhaving stad
 • Als een overtijdregel is geselecteerd: berekening op basis van alle parkeerplaatsen die binnen de regel zijn gedefinieerd.
 • Als er geen overtijdregel is geselecteerd: bezetting kan niet worden berekend, omdat geen parkeerplaats is gekoppeld aan een vergunning. In dit geval wordt in de kolommen Spaties en Percentage bezettingsgraad 0 weergegeven.

Procedure

 1. Open in de homepage de taak Zonebezetting.
 2. Stel de queryfiltes voor uw rapport in. Kies een of meer van de volgende filters:
  Gebruikerspecifieke velden
  Beperk de zoekopdracht tot een vooraf gedefinieerd gebruikerspecifiek veld voor de entiteit. Dit filter wordt alleen weergegeven als voor de entiteit gebruikerspecifieke velden zijn gedefinieerd en als het gebruikerspecifiek veld toen het werd gemaakt of de laatste keer dat het werd geconfigureerd, zichtbaar voor u is gemaakt.
  Hit regels
  Selecteer de trefferregels die u in het rapport wilt opnemen.
  Overtijd en toelatingsrestrictie
  Beide regels hebben parkeerplaatsen geconfigureerd en elke parkeerplaats kan worden gedefinieerd in termen van een aantal parkeerplaatsen. Hiermee kan de bezetting worden geschat bij het selecteren van deze regels in Genetec Patroller™.
  Patrollers
  Beperk de zoekopdracht tot Genetec Patroller™-units (inclusief al hun ingerichte ALPR-units).
  Tijdbereik
  Het tijdbereik voor het rapport.
 3. Klik op Rapport genereren.
  De resultaten worden weergegeven in het rapportpaneel.
 4. Bekijk de statistieken over het totale aantal voertuigen in alle geselecteerde parkeerzones in het gedeelte Statistieken.