NOPLATE-leesoperaties onderzoeken - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands (Nederland)
Product
Security Center
Version
5.11

Als een Sharp-camera er niet in slaagt om een plaat vast te leggen wanneer deze is geconfigureerd om de leesmodus Continu met virtuele lus of Enkele lezen bij trigger te gebruiken, wordt geen ALPR-afbeelding geassocieerd met de leesoperatie en wordt het plaatnummer weergegeven als NOPLATE.

Wat u moet weten

 • Als de camera er niet in slaagt om een kenteken vast te leggen, wordt er aan de leesoperatie geen ALPR-afbeelding gekoppeld en wordt het kentekennummer NOPLATE aan de leesoperatie gekoppeld. Deze leesmodus is geschikt voor het handhaven van een hogere nauwkeurigheid van de voertuigtelling op parkeerterreinen wanneer de bezettingsgraad wordt geregistreerd, met name in gebieden of in seizoenen met een hoger aantal niet-gelezen gebeurtenissen (bijvoorbeeld in modderige of sneeuwachtige weersomstandigheden). Voor meer informatie, zie Nummerplaatlezingen bewerken.

 • U kunt een plaat lezen niet bewerken als de leesbeveiliging is beveiligd, of als de leesregel afkomstig is van een federatief systeem of een MLPI-inventaris.
 • Wanneer een gelezen plaat is bewerkt, en er een vertrouwensscore aan de plaatlezing is gekoppeld, wordt de vertrouwensscore gewijzigd in 100%.
 • De details van de plaatleesbewerking worden weergegeven in het rapport Activiteitssporen.
 • Als het systeem te veel NOPLATE-waarden genereert (één auto genereert meerdere NOPLATE-waarden of een voertuig wordt gedetecteerd maar verschijnt niet in de afbeelding) of te weinig NOPLATE-waarden (voertuigen die de camera passeren, worden niet herkend), kunt u de Sharp camera's opnieuw kalibreren virtuele loop-functie. Voor meer informatie, zie De virtuele lus kalibreren.

Procedure

 1. Open op de homepage de taak Leesoperaties.
 2. Selecteer in de lijst ALPR-units - Patollers de te onderzoeken camera.
 3. Selecteer het filter Kenteken en voer NOPLATEin.
 4. Klik op Rapport genereren.
  Lezingen zonder gekoppelde nummerplaat worden weergegeven in het rapportvenster.
 5. Als de nummerplaat zichtbaar is in de contextafbeelding, kunt u de plaat die is gelezen bewerken met het juiste plaatnummer.
  1. Dubbelklik op de lezing om deze in een tegel weer te geven.
  2. Klik in de tegel met de nummerplaatlezing op Aanpassen ().
  3. Wijzig in het Bewerk gelezen -venster de plaatinformatie handmatig naar wens.
  4. Klik op Opslaan.