Over Security Center Synergis™ - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands
Product
Security Center
Version
5.11

Security Center is het IP-toegangscontrolesysteem (ACS) van Synergis™ dat de fysieke beveiliging van uw organisatie vergroot en uw bereidheid om te reageren op bedreigingen verhoogt. Synergis™ ondersteunt een steeds groter wordend portfolio van deurcontrole-hardware en elektronische sloten. Met Synergis™ kunt u uw bestaande investeringen in netwerk- en beveiligingsapparatuur optimaal benutten.

Synergis™ is ontworpen met een open en gedistribueerde architectuur. U kunt aan uw systeem nieuwe IP-lezers toevoegen of gebruiken wat u al hebt. Integreer uw toegangscontrolesysteem met andere systemen van derden, zoals inbraak- of gebouwbeheer, en verspreid Synergis™-serveronderdelen op veel verschillende netwerkmachines om de bandbreedte en werklast te optimaliseren.

Synergis™ Enterprise ondersteunt een onbeperkt aantal deuren, controllers en clientwerkstations. U kunt uw systeem deur voor deur uitbreiden of uw systeem over meerdere gebouwen schalen met behulp van de functie Federation™.

Hoe Synergis™ werkt

Synergis™-architectuur is gebaseerd op de serverrol Access Manager, die de fysieke deurcontrollers aanstuurt.

Directory Access Manager Security Center Synergis servers Toegangscontrole unit Deur Lezer Kaarthouder Kaarthouders en kaarthoudergroepen Wie? Schema's Wanneer? Toegang verleend? Toegang geweigerd? Wat? Toegangsregels Logica toegangsregels
Wat volgt is een algemene beschrijving van hoe de Synergis™-architectuur werkt:
  • Systeemconfiguraties worden opgeslagen door de rol Directory.
  • De Directory pusht configuraties naar Access Manager.
  • Access Manager communiceert rechtstreeks met de fysieke deurcontrollers, zogenoemde toegangscontrole-units, via TCP/IP.
  • Access Manager pusht schema's, kaarthoudergegevens en toegangsregels naar de deurcontrollers.
  • Wanneer een kaarthouder zijn credential aan een lezer presenteert, raadpleegt de controller de toegangsregel om te bepalen of de gebruiker toegang moet worden verleend of geweigerd.
  • Nadat controllers met Access Manager zijn gesynchroniseerd, kunnen ze autonoom werken, zelfs als de netwerkverbinding met Access Manager verloren gaat.

Aanvullende configuratie maakt het mogelijk een kaarthouder aan een kaarthoudersgroep toe te voegen, een deur deel te laten uitmaken van een gebied en meerdere planningen en regels naar een unit te laten doorsturen.