Over gedeelde vergunningen in AutoVu™ Free-Flow - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands (Nederland)
Product
Security Center
Version
5.11

Als uw AutoVu™ Free-Flow-systeem is geconfigureerd om gedeelde parkeervergunningen toe te staan, kan dezelfde parkeervergunning aan meerdere voertuigen worden gekoppeld. Gedeelde vergunningen worden over het algemeen gebruikt als de vergunninghouder meer dan één voertuig bezit, of voor bestuurders die carpoolen.

Gedeelde vergunningen gelden voor één voertuig tegelijk. Als alle vier de carpoolleden die een vergunning delen bijvoorbeeld besluiten om op een bepaalde dag hun eigen voertuig te gebruiken, mag alleen het eerste voertuig dat de parkeerzone betreedt, parkeren met behulp van de vergunning. Als de andere drie voertuigen de parkeerzone betreden terwijl het eerste voertuig al geparkeerd staat, genereren ze gedeelde-vergunningstreffers.

Pay-by-Plate Sync gebruiken

Houd rekening met het volgende bij het configureren van gedeelde vergunningen:

 • Als u gedeelde vergunningen wilt gebruiken, moeten de vergunningen door een externe parkeervergunningprovider zijn verstrekt via de Pay-by-Plate Sync-plugin. In Security Center kunt u statische vergunningen definiëren voor voertuigen, maar deze vergunningen kunnen niet tussen voertuigen worden gedeeld.
 • Deze functie kan alleen worden gebruikt als de vergunningprovider van Pay-by-Plate Sync gedeelde vergunningen ondersteunt.
 • Voertuigen worden geacht een vergunning te delen als ze dezelfde vergunning-ID hebben. Zorg er daarom voor dat alle vergunningen een unieke vergunning-ID hebben. Als twee vergunningen dezelfde vergunning-ID delen als deze functie is ingeschakeld, kunnen ze gedeelde-vergunningstreffers genereren.

Hoe gedeelde vergunningen werken

 1. Wanneer een voertuig een parkeerzone betreedt, start het systeem een nieuwe parkeersessie voor het voertuig en wordt de parkeervergunning die aan de nummerplaat is gekoppeld, gevalideerd.
  OPMERKING: Als de Sharp-camera bepaalde tekens van de nummerplaat van het voertuig verkeerd leest, kan het systeem de nummerplaat van het voertuig nog wel aan de parkeervergunning koppelen. Het systeem doet dit met behulp van een techniek voor nummerplaatherkenning (ALPR-techniek) waarvoor slechts vijf gewone tekens en vier aaneengesloten tekens nodig zijn.
 2. Het systeem vergelijkt de vergunning-ID met voertuigen die zich al in de parkeerzone bevinden.
  • Als er geen andere nummerplaten zijn die dezelfde vergunning-ID delen, gaat de betaalde tijd van de parkeersessie in.
  • Als voor een andere nummerplaat dezelfde vergunning-ID geldt, is de parkeersessie in overtreding.
  • Als de kentekenplaat geen vergunning heeft, start de rij-tijd van de parkeersessie.
  • Als het systeem niet kan communiceren met de Pay-by-Plate Sync-vergunningprovider en de vergunning dus niet kan valideren, gaat de comforttijd van de parkeersessie in. Het systeem probeert de vergunning na afloop van de parkeersessie van het voertuig opnieuw te valideren.