Over zoekvoorwaarden - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands
Product
Security Center
Version
5.11

Als u een rapport wilt onderzoeken aan de hand van complexe zoekcriteria, kunt u met het betreffende filter de gewenste zoekvoorwaarden instellen.

Met behulp van logische operatoren en groepen kunt u de vereiste zoekvoorwaarden als filters toevoegen aan de volgende Security Desk-rapporten:
 • Trefferrapport
 • Lezingenrapport

Logische operatoren

Logische operatoren zijn symbolen of woorden die twee of meer zoekcriteria in een samengestelde uitdrukking combineren om alle lezingen te evalueren en de gewenste resultaten weer te geven:
 • AND: Als aan elk zoekcriterium in de samengestelde uitdrukking moet worden voldaan, gebruikt u de operator AND. Wanneer u bijvoorbeeld alleen voertuigen wilt onderzoeken die Suzuki-passagiersvoertuigen zijn in het rapport, gebruikt u de AND-operator om de filtervoorwaarde in te stellen.
  Pop-upvenster Voorwaarden bewerken, met markering van de AND-operator
 • OR: Als aan een of meer de criteria in de samengestelde uitdrukking moet worden voldaan, gebruikt u de operator OR. Wanneer u in het rapport bijvoorbeeld voertuigen wilt onderzoeken die Suzuki of Zwart zijn in het rapport, gebruikt u de OR-operator om de filtervoorwaarde in te stellen.
  Pop-upvenster Voorwaarden bewerken, met markering van de OR-operator
 • XOR: Als aan slechts één van de criteria in de samengestelde uitdrukking moet worden voldaan, gebruikt u de operator XOR. Wanneer u bijvoorbeeld voertuigen wilt onderzoeken die ofwel Zwart ofwel Donkerblauw zijn in het rapport, maar niet allebei, gebruikt u de XOR-operator om de filtervoorwaarde in te stellen.
  Pop-upvenster Voorwaarden bewerken, met markering van de XOR-operator

Groepen

Voor onderzoeken die meerdere complexe zoekvoorwaarden vereisen, kunt u de functie Groepen toevoegen gebruiken. Met deze functie kunt u elke voorwaarde toevoegen als een afzonderlijke groep zoekcriteria. Als u bijvoorbeeld Suzuki-passagiersvoertuigen of alle Zwarte passagiersvoertuigen wilt onderzoeken, kunt u de criteria toevoegen als twee verschillende zoekgroepen.
Pop-upvenster Voorwaarden bewerken, waarbij een enkele voorwaarde wordt gemarkeerd
Pop-upvenster Voorwaarden bewerken, waarbij groepen worden gemarkeerd