Reageren op kritieke gebeurtenissen door dreigingsniveaus - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands
Product
Security Center
Version
5.11

Als zich een gevaarlijke situatie voordoet terwijl u uw systeem bewaakt (bijvoorbeeld een brand of schietpartij), kunt u reageren door het veranderen van de status van het gehele Security Center systeem of specifieke gebieden, met behulp van bedreigingsniveaus.

Voordat u begint

Als u dreigingsniveaus wilt instellen, heeft u het gebruikersrecht Dreigingsniveau instellen nodig. Als het pictogram dreigingsniveaus () niet wordt weergegeven in het meldingenvak, kunt u deze in het dialoogvenster Opties laten zien.

Wat u moet weten

Wanneer u een dreigingsniveau instelt, kunt u een complete vergrendeling forceren, tijdelijk vergrendelingsschema’s overbruggen, een alarm activeren, bepaalde kaarthouders toegang tot terreinen weigeren, enzovoort. De precieze gevolgen van het instellen van een bedreigingsniveau is afhankelijk hoe het in Config Tool geconfigureerd is.

Procedure

 1. Open het dialoogvenster Dreigingsniveaus op een van de volgende manieren:
  • Dubbelklik vanuit het meldingenvak op het pictogram Dreigingsniveau ().
  • Klik vanaf de homepage op Tools > Dreigingsniveaus.
 2. Doe een van het volgende:
  • Om een dreigingsniveau voor het hele systeem in te stellen, selecteert u een dreigingsniveau in de vervolgkeuzelijst Systeemdreigingsniveau.
  • Om een dreigingsniveau voor een bepaald gebied in te stellen, selecteer een dreigingsniveau uit de vervolgkeuzelijst naast de gewenste entiteit.

 3. In het bevestigingsvenster dat verschijnt, klikt u op Toepassen > Sluiten.

Resultaten

Het pictogram Dreigingsniveaus in het meldingenvak kleurt rood (). Als u een dreigingsniveau voor het hele systeem instelt, dan krijgt de achtergrond van Security Desk de kleur van het dreigingsniveau. Bijkomende effecten van het instellen van het dreigingsniveau zijn afhankelijk van hoe het dreigingsniveau geconfigureerd was.

TIP: U kunt de status van het huidige dreigingsniveau van gebieden bekijken in de taak Systeemstatus.

Voorbeeld

Als er brand uitbrak en u het Brand dreigingsniveau hebt ingesteld, dan kan het brandalarm geactiveerd worden, alle deuren kunnen ontgrendeld worden, camera's kunnen de opname starten, enzovoort.