Snapshot-opties aanpassen in Security Center - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands
Product
Security Center
Version
5.11

Voordat u snapshots van video maakt, kunt u de bestandsindeling en maplocatie van uw opgeslagen snapshots kiezen en het afdrukken van een overlay inschakelen op de snapshot-afbeelding met de cameranaam, het tijdstempel en de gebruikersnaam.

Wat u moet weten

 • De opties Schrijf cameranaam en tijdstempel en Schrijf gebruikersnaam worden opgeslagen als onderdeel van uw Security Center gebruikersprofiel. De andere snapshot-instellingen worden lokaal opgeslagen voor uw Windows-gebruikersprofiel.
  BELANGRIJK: Snapshots worden opgeslagen in dezelfde map als geëxporteerde videobestanden. Als u de locatie van de map wijzigt, kunnen bestaande video’s en snapshots niet langer worden bekeken vanuit de Kluis.
 • Het systeem kan EXIF-tags toevoegen aan snapshots die worden geëxporteerd als JPEG. De EXIF-tags bevatten informatie zoals de cameranaam, snapshot-creatiedatum en camera-coördinaten, wat handig is tijdens het onderzoeken van incidenten. EXIF-gegevens zijn alleen beschikbaar als de optie Extra eigenschappen opnemen bij export/momentopname is ingeschakeld op het tabblad Geavanceerd voor een gebruiker in Config Tool.

Procedure

 1. Klik vanaf de homepage Security DeskOptie > Video.
 2. Configureer in de sectie Vault de volgende opties:
  Locatie
  De Windows map pad waar geëxporteerde videobestanden en momentopnamen worden opgeslagen. Het standaardpad is: C:\Users\Username\AppData\Local\Genetec Inc\Vault.
  Automatisch opruimen
  Indien ingeschakeld, de bewaarperiode in dagen van geëxporteerde video en momentopnamen in de kluis. Als deze optie is uitgeschakeld, worden geëxporteerde video en momentopnamen in de kluis nooit automatisch verwijderd.
 3. Configureer in het gedeelte Snapshots de volgende opties:
  Bestandsformaat
  Keuze van ondersteunde bestandsindelingen: BMP, JPG, PNG en GIF. De standaard bestandsformaat is PNG.
  Schrijf cameranaam en tijdsaanduiding
  De datum, tijd en naam van de camera zijn vermeld op het momentopnamebeeld.
  Gebruikersnaam schrijven
  De voornaam en achternaam van de gebruiker zijn vermeld op het momentopnamebeeld. Als de gebruiker geen voornaam en achternaam heeft dan wordt de gebruikersnaam op het beeld vermeld.
 4. Klik op Opslaan.