Verbinding maken met externe Security Desk-applicaties - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands
Product
Security Center
Version
5.11

Als u Security Desk extern wilt monitoren en beheren, moet u verbinding maken met een extern Security Desk-werkstation (Eenvoudige modus) of meerdere externe Security Desk-monitors (Wandmodus).

Voordat u begint

 • De externe Security Desk moet actief zijn en verbinding hebben met dezelfde Security Center-Directory.
 • Voor elk Security Desk-werkstation waarmee u verbinding wilt maken, moet u over externe gebruikersbediening beschikken. Uw systeembeheerder moet in Config Tool selecteren welke werkstations u extern kunt bedienen.
  OPMERKING: Deze stap is alleen vereist als de gebruiker geen deel uitmaakt van de groep Beheerders.
 • U moet over ten minste dezelfde gebruikersrechten beschikken als de gebruiker die is aangemeld op de externe Security Desk. Als u gebruikersrechten mist die de externe gebruiker wel heeft, wordt uw verzoek om verbinding te maken met de externe Security Desk geweigerd.
 • U moet lid zijn van alle partities waarvan ook de gebruiker lid is die is aangemeld bij de externe Security Desk. Als u geen toegang hebt tot sommige partities waartoe de externe gebruiker wel toegang heeft, wordt uw externe verbinding geweigerd.
 • U moet het recht Spy-modus hebben om verbinding te maken met externe Security Desks in Spy-modus.

Procedure

 1. Open op de homepage de taak Extern.
 2. Als u verbinding wilt maken met één externe Security Desk, selecteert u een extern Security Desk-werkstation in de vervolgkeuzelijst. Als u verbinding wilt maken met meerdere externe Security Desk-monitors, doet u dat als volgt:
  1. Klik op Overschakelen naar wand-modus.
  2. Gebruik de knoppen en in de gedeeltenRijen en Kolommen om de lay-out van uw wand te configureren.
  3. Dubbelklik in de vervolgkeuzelijst op de externe Security Desk-monitors waarmee u verbinding wilt maken.
   De monitors die u selecteert, vullen de lege tegels. Als u een monitor van een tegel wilt verwijderen, klikt u in de tegel op .

 3. (Optioneel) Klik op Opties en selecteer een of beide van de volgende:
  Spionmodus
  Hiermee kunt u onbemerkt verbinding maken met een extern Security Desk. In deze modus kunt u geen acties uitvoeren, u kunt alleen observeren.
  Lage bandbreedte
  Zorgt ervoor dat uw bandbreedte niet toeneemt tijdens het op afstand monitoring van een Security Desk.

  Deze optie is nuttig omdat elke opdracht die wordt uitgevoerd op de externe Security Desk ook wordt uitgevoerd op uw lokale Security Desk, waardoor uw bandbreedte kan toenemen.

 4. Klik op Connect.

Resultaten

U bent verbonden met de externe Security Desk. Als u de muurmodus gebruikt, wordt de monitor weergegeven die in de eerste tegel was geplaatst.

Nadat u klaar bent

Wanneer u verbonden bent, kunt u op de externe Security Desk de taken bekijken die al waren geopend. U kunt echter alleen de taak Monitoring en de taak Alarmbewaking gebruiken. Voor alle andere taken wordt het volgende bericht weergegeven: Deze taak kan niet extern worden bediend.
OPMERKING: Op de externe Security Desk wordt het aantal gebruikers dat externe bediening ervan gebruikt, aangegeven op het pictogram in het meldingenvak Externe monitoring (), tenzij die gebruikers Spy-modus hebben ingeschakeld. Klik op het pictogram Externe monitoring om te zien welke gebruikers uw Security Desk extern besturen en welk systeem ze gebruiken. Als u over het gebruikersrecht beschikt, kunt u die gebruikers de toegang tot uw Security Desk weigeren.