Video-export formaten - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands (Nederland)
Product
Security Center
Version
5.11

De video-export formaten die beschikbaar zijn in Security Desk bepalen de media player die wordt gebruikt om de geëxporteerde videobestanden te bekijken. U kunt video exporteren in G64, G64x, ASF en MP4.

G64x en G64 formaten

De G64x en G64 zijn Security Center videoformaten die audio, bladwijzers, datum-tijd informatie en bewegingsindicatoren ondersteunen. G64x ondersteunt ook metadata-overlays. Alle gebeurtenismarkers zijn inbegrepen in het geëxporteerde bestand, met uitzondering van metadata markers. Deze formaten ondersteunen ook een variabele framerate en variabele beeldresolutie.

OPMERKING: Het G64-formaat is verouderd en is vervangen door G64x. Gebruik alleen G64 om compatibiliteit met Security Center 5.2 en vroeger te verzekeren en Omnicast™ 4.8 en vroeger.

Indien aanwezig zullen G64x-bestanden automatisch de digitale handtekening overnemen van de originele video. Elk frame wordt afzonderlijk ondertekend en een sequentie ondertekende frames vormt een keten van ondertekeningen. G64-bestanden bevatten een enkele sequentie voor video en audio. G64x bevat meerdere sequenties (video, audio, overlay, codering, enz.), inclusief meerdere camera's. Elke sequentie heeft zijn eigen ondertekeningsketens. Daarnaast is G64x het eneige formaat dat opneiuw kan worden geëxporteerd, als die optie is geselecteerd tijdens het exporteren.

Wanneer u meerdere videosequenties tegelijk vanuit het canvas exporteren, kunnen ze in één G64x-bestand gecombineerd worden. G64x-bestanden worden ook gemaakt wanneer u een incidentpakket exporteert met behulp van incidentopname in een tegel. Afhankelijk van hoe u de video exporteert, worden de videosequenties ofwel afgespeeld in dezelfde tegels waar ze afgespeeld werden toen zij werden geëxporteerd, of afgespeeld binnen één tegel, in de volgorde waarin ze werden opgenomen.

OPMERKING: Gefedereerde Omnicast™-camera's (camera's die behoren tot Omnicast™ 4.8 of eerder) kunnen niet worden geëxporteerd in G64x-formaat. Als u G64x-formaat kiest, worden de videofragmenten van gefedereerde Omnicast™ camera's geëxporteerd in meerdere G64-bestanden in plaats van het verpakte G64x-bestand. Deze G64-bestanden hebben een digitale handtekening als de originele video is ondertekend.

U moet Security Desk of Genetec™ Video Player hebben om G64x- en G64-bestanden bekijken.

ASF-formaat

Advanced Systems Format (ASF) is een Microsoft gepatenteerd dataformaat. Dit formaat ondersteunt audio-informatie en een variabele framerate, maar niet metadata gekoppeld aan de videosequentie. Datum en tijdinformatie wordt ook niet ondersteund, maar het kan worden bedekt op de videobeelden tijdens het exportproces.

Als de videosequentie die u wilt exporteren gebruik maakt van meerdere beeldresoluties (CIF, 2CIF 4CIF, enzovoort), dan volgt de geëxporteerde videosequentie de beeldresolutie van het eerste framerate in de bron videosequentie. Bovendien worden metadata die geassocieerd zijn met het videofragment niet geëxporteerd. U kunt dit formaat gebruiken als u een kopie moet maken van een video-opname om deze te delen met de wetshandhaving, uw juridische afdeling, of andere leden van uw security team.

Wanneer u vanuit het canvas tegelijk meerdere ASF-videosequenties exporteert, wordt een enkel ASX-bestand geproduceerd zodat u de ASF-bestanden in de volgorde waarin ze zijn opgenomen kunt bekijken.

U heeft Windows Media Player nodig om ASF-videobestanden te bekijken.

MP4-formaat

MP4 is een standaard formaat dat audio en video opslaat en kan op veel media-spelers zoals Windows Media Player en QuickTime worden afgespeeld.

Wanneer u vanuit het canvas tegelijk meerdere MP4-videosequenties exporteert, wordt een MP4-bestand geproduceerd zodat u de MP4-bestanden in de volgorde waarin ze zijn opgenomen kunt bekijken.

Exporteren naar MP4 ondersteunt H.264 en MPEG-4 video en AAC audio-formaten. Gemengde stream encryptie, overlays en handtekeningen worden momenteel niet ondersteund.