Alocarea acreditărilor - Security Center 5.11

Ghid introductiv pentru Security Desk 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-12-05
Content type
Ghiduri > Ghiduri de utilizare
Language
Română
Product
Security Center
Version
5.11
Category
User guides

Pentru a acorda titularilor de card sau vizitatorilor accesul la zonele securizate, trebuie să le alocați acreditări.

Despre acest task

Titularilor de card și vizitatorilor li se pot aloca mai multe acreditări. Puteți să alocați acreditări în timp ce creați un nou titular de card sau vizitator (cu excepția acreditărilor mobile) sau după ce acestea au fost create. În această procedură, se presupune că ați creat deja titularii de card.

Procedură

 1. Efectuați una dintre următoarele:
  • Pentru titularii de card, deschideți sarcina Administrarea titularului de card, selectați un titular de card și apoi faceți clic pe Modificare ().
  • Pentru vizitatori, deschideți sarcina Gestionare vizitator, selectați un vizitator și apoi faceți clic pe Modificare ().
 2. În secțiunea Acreditare, faceți clic pe Adăugare acreditare ().
 3. Selectați una dintre următoarele opțiuni:
  Intrare automată
  Prezentați cardul în dreptul unui cititor.
  Intrare manuală
  Introduceți manual datele cardului. Utilizați această metodă când nu aveți în apropiere un cititor de carduri.
  Acreditare existentă
  Selectați o acreditare preînregistrată, nealocată.
  PIN
  Creați o acreditare pentru PIN.
  Număr de înmatriculare
  Introduceți numărul de înmatriculare al unui titular de card. Utilizați această metodă dacă o cameră Sharp este utilizată pentru a declanșa o barieră de acces pentru vehicul. În acest caz, numărul de înmatriculare al vehiculului titularului de card poate fi utilizat ca acreditare.
  Solicitare card
  Solicitați un card de acreditare pentru titularul de card sau pentru vizitator. Utilizați această metodă dacă nu dispuneți de o imprimantă în locație.
  Acreditare mobilă
  Solicitați o acreditare mobilă pentru titularul de card sau pentru vizitator. Trebuie să aveți configurat un furnizor de acreditări mobile și să aveți instalate cititoare de acreditări mobile. Titularul de card trebuie să aibă configurată o adresă de e-mail validă.
  Acreditare pe hârtie (imprimată)
  Imprimați o insignă (un ecuson cu nume sau o carte de identitate cu fotografie) fără să alocați o acreditare. Acreditarea pe hârtie nu poate fi utilizată pentru a deschide uși. Aceasta este utilizată doar pentru a identifica vizual titularul de card sau vizitatorul.
 4. Dacă selectați Intrare automată, atunci selectați un cititor (un cititor USB sau o ușă) și prezentați cardul în dreptul cititorului.
  Caseta de dialog Intrare automată în sarcina Administrarea acreditării, având o ușă configurată.
  Dacă aveți configurat un cititor inteligent de decodificare a cardurilor, efectuați una dintre următoarele acțiuni:
  • Pentru a citi un card decodificat în prealabil, dezactivați opțiunea Decodificare înainte de înregistrare. Când LED-ul cititorului se aprinde în verde (pregătit pentru citire), amplasați cardul inteligent pe cititor. LED-ul cititorului devine galben și apoi verde, cu un bip scurt înainte de a se stinge.
   Caseta de dialog Intrare automată în sarcina Administrarea acreditării, cu un cititor USB STid configurat și opțiunea Decodificare înainte de înregistrare dezactivată.
  • Pentru a genera și a decodifica pe cardul dvs. o acreditare aleatorie MIFARE DESFire pe 128 biți înainte de a-l înregistra, activați opțiunea Decodificare înainte de înregistrare. Când LED-ul cititorului se aprinde în roșu (pregătit pentru decodificare), amplasați cardul inteligent pe cititor timp de aproximativ 2 secunde. LED-ul cititorului devine galben și apoi verde, cu un bip scurt înainte de a se stinge. Dacă auziți un bip lung și LED-ul rămâne roșu, încercați din nou.
   Notă: Licența dvs. Security Center trebuie să accepte decodificarea cardurilor inteligente.
   Caseta de dialog Intrare automată în sarcina Administrarea acreditării, cu un cititor USB STid configurat și opțiunea Decodificare înainte de înregistrare activată.
  Caseta de dialog se închide automat după ce este presetat un card eligibil. Dacă nu a fost înregistrat, cardul este înregistrat automat. Dacă a fost deja alocat unei persoane, cardul este respins.
 5. Dacă selectați Intrare manuală, trebuie să selectați apoi un format de card, să introduceți câmpurile de date obligatorii și să faceți clic pe OK.
  Caseta de dialog Intrare automată în sarcina Administrarea acreditării care prezintă opțiunile privind formatele de card.
  ATENŢIE:
  Introduceți cu atenție datele, deoarece sistemul nu poate să valideze dacă datele pe care le-ați introdus corespund sau nu unui card fizic.
  Dacă nu a fost înregistrat, cardul este înregistrat automat. Dacă a fost deja alocat unei persoane, cardul este respins.
 6. Dacă selectați Acreditare existentă, apare o casetă de dialog care enumeră toate acreditările existente dar nealocate din sistem. Selectați o acreditare nealocată din listă și faceți clic pe OK.
 7. Dacă selectați PIN, efectuați următoarele:
  Caseta de dialog PIN în sarcina Administrarea acreditării.
  1. Introduceți PIN-ul ca valoare numerică.
   Notă: Nu depășiți numărul de cifre acceptat de cititoarele dvs. Lungimea obișnuită a unui PIN este de cinci cifre. Dar anumite modele acceptă până la 15 cifre.
  2. Faceți clic pe OK.
 8. Dacă selectați Număr de înmatriculare, atunci trebuie să efectuați următoarele:
  Caseta de dialog Număr de dialog în sarcina Administrarea aacreditării.
  1. Introduceți numărul de înmatriculare.
   Notă: Nu trebuie să introduceți spațiile în numărul de înmatriculare. Sistemul tratează „ABC123” și „ABC 123” ca fiind același număr.
  2. Faceți clic pe OK.
 9. Dacă selectați Acreditare mobilă, atunci trebuie să efectuați următoarele:
  Caseta de dialog Acreditare mobilă în sarcina Administrarea acreditării.
  1. Selectați profilul acreditării, dacă există mai multe.
   Puteți să alocați titularului de card o acreditare mobilă din fiecare profil.
  2. Faceți clic pe OK.
  Notă: Titularului de card îi este trimisă o invitație prin e-mail cu un link pentru descărcarea aplicației pentru acreditări mobile. Titularul de card trebuie să accepte invitația pentru ca acreditarea să fie activată pe telefonul acestuia. Dacă titularul de card respinge invitația sau dacă expiră timpul pentru invitație, acreditarea rămâne neutilizată și furnizorul de acreditări mobile o poate aloca următorului titular de card care are nevoie de una. Security Center nu știe că acreditarea mobilă solicitată nu a fost acceptată de către titularul de card până când aceeași acreditare mobilă nu este alocată altcuiva, moment în care Security Center o elimină automat din titularul de card curent.
  Important: O acreditare mobilă care a fost activată (asociată cu un telefon) nu poate fi niciodată reutilizată pe un alt telefon. Dacă un titular de card își pierde telefonul sau trebuie să își schimbe telefonul, acesta trebuie să informeze operatorul Security Center care trebuie să șteargă acreditarea sau să o marcheze ca pierdută. După aceea, operatorul trebuie să se conecteze la portalul furnizorului de acreditări și să revoce acreditarea mobilă.
 10. După ce acreditarea este alocată, aceasta apare în secțiunea Acreditare.
  Sunt afișate numele și starea acreditării. Activă indică faptul că acreditarea este alocată.
  Notă: Dacă acreditarea este un PIN, este afișată pictograma tastaturii. Dacă acreditarea este un număr de înmatriculare, este afișată o pictogramă a numărului de înmatriculare. Dacă acreditarea este un card, este alocat un șablon de insignă implicit și o este afișată o previzualizare pentru imprimare a insignei în locul pictogramei acreditării.
 11. (Opțional) Dacă acreditarea este un card, selectați un alt șablon de insignă după cum urmează.
  1. În secțiunea Acreditare, faceți clic pe imaginea insignei.
  2. Selectați un șablon de insignă și apoi faceți clic pe OK.
   Șabloanele de insignă sunt create în Config Tool.
   Apare o previzualizare pentru imprimare a insignei, cu datele corespunzătoare titularului de card sau vizitatorului curent și acreditarea acestuia.
 12. Faceți clic pe Salvare.
  Trebuie să salvați toate modificările înainte de a putea imprima insigna.
 13. Pentru a imprima insigna, faceți clic pe Imprimare insignă din dreptul previzualizării insignei.

Exemplu

Vizionați această înregistrare video pentru a afla mai multe. Faceți clic pe pictograma Subtitrări (CC) pentru a activa subtitrările pentru înregistrarea video într-una dintre limbile disponibile.