[KBA-77680] Cannot add a SharpV camera to an Archiver if the SharpV uses HTTPS - SharpV | Security Center 5.6

series
SharpV | Security Center 5.6
revised_modified
2017-08-15

[KBA-77680] Cannot add a SharpV camera to an Archiver if the SharpV uses HTTPS

This article explains why you cannot add a SharpV camera to an Archiver if the SharpV uses HTTPS.

Summary

After configuring a SharpV camera to use HTTPS for connectivity, you cannot add the SharpV unit to the role to record or view the camera feeds.

Symptoms

When adding the SharpV camera to the Archiver role, you get an error while waiting for the unit to connect.

Cause

Certain versions of Windows (for example, Windows 7 SP1, Server 2008 R2 SP1, and Server 2012) use TLS 1.0 and SSL 3.0 by default to negotiate HTTPS connections. Because of security issues found in TLS 1.0 and SSL 3.0, the SharpV only negotiates with TLS 1.1 and TLS 1.2.

Workaround

Edit the Windows Registry that the Archiver is installed in, as follows:
  1. Create a backup of your current Windows Registry.
  2. Open the Windows Registry Editor and browse to the following two locations:
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\WinHttp
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\WinHttp
  3. In both locations, add the following DWORD key: DefaultSecureProtocols.
  4. In both locations, double-click the new key and enter a Decimal Value of 2560.

  5. Restart Windows.

You can now add the SharpV to the Archiver, using HTTPS.

Status

This issue currently affects SharpV and Security Center 5.6 and later.