Widget-ul Cameră - Security Center 5.11

Ghid introductiv pentru Security Desk 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-12-05
Content type
Ghiduri > Ghiduri de utilizare
Language
Română
Product
Security Center
Version
5.11
Category
User guides

Widget-ul Cameră apare pe panoul Controale când fereastra selectată în prezent afișează o cameră.

Butoanele afișate în widget-ul de cameră se schimbă în funcție de sarcina pe care o efectuați și de tipul camerei. De exemplu, în cazul în care camera afișată în fereastră redă o înregistrare video live în flux, veți regăsi o serie de butoane. În cazul în care camera afișată în fereastră redă o înregistrare, unele dintre butoane se schimbă. În cazul în care camera acceptă conținut audio, apar butoanele audio, în caz contrar, acestea sunt estompate.

Următoarele două imagini ilustrează widget-ul de cameră când înregistrarea video live fără conținut audio este selectată într-o fereastră și când înregistrarea video cu redare și conținut audio este selectată într-o fereastră.

  

Comenzile widget-ului de cameră sunt descrise mai jos:

Buton Comandă Descriere
Salt înapoi1 Săriți înapoi. Fiecare clic pe acest buton forțează redarea înregistrării să sară înapoi cu 15 secunde. Puteți să configurați această valoare din caseta de dialog Opțiuni.
Derulare înapoi1 Inversați redarea. Cu fiecare clic pe acest buton, viteza de redare inversă este ajustată de la - 1x la -2x, -4x, -6x, -8x, -10x, -20x, -40x, -100x. Faceți clic pe butonul Redare pentru a readuce redarea la 1x (viteză normală) în direcția înainte.
Cadrul anterior1 Inversați înregistrarea video cu un cadru. De asemenea, puteți să utilizați butonul de căutare cadru cu cadru pentru a obține același rezultat. Acest buton este disponibil doar când înregistrarea video este întreruptă.
Pauză1 Întrerupeți redarea la cadrul curent.
Redare1 Redați înregistrarea la viteză normală (1x).
Cadrul următor1 Avansați înregistrarea video cu un cadru. De asemenea, puteți să utilizați butonul de căutare cadru cu cadru pentru a obține același rezultat. Acest buton este disponibil doar când înregistrarea video este întreruptă.
Înainte1 Derulați redarea pe repede înainte. Cu fiecare clic pe acest buton este crescută viteza de redare de la 1x la 2x, 4x, 6x, 8x, 10x, 20x, 40x, 100x. Faceți clic pe butonul Redare pentr ua readuce redarea la viteză normală (1x).
Salt înainte1 Săriți înainte. Fiecare clic pe acest buton forțează redarea înregistrării să sară înainte cu 15 secunde. Puteți să configurați această valoare din caseta de dialog Opțiuni.
Comutare la live1 Comutați imaginile afișate de la înregistrare video cu redare la live.
Înregistrare pornită (Roșu solid) În prezent, camera efectuează înregistrarea. Faceți clic pentru a opri înregistrarea.
Înregistrare pornită (Roșu intermitent) În prezent, camera efectuează înregistrarea, dar aproape la sfârșitul duratei sale de înregistrare manuală (au mai rămas 30 de secunde). Faceți clic pentru a reseta temporizatorul pentru încă cinci minute.
Înregistrare pornită (blocată de sistem) În prezent, camera efectuează înregistrarea și este controlată de o configurație a sistemului. Nu puteți face clic pentru a opri înregistrarea.
Înregistrare oprită În prezent, camera nu efectuează înregistrarea. Faceți clic pentru a porni înregistrarea. Înregistrarea se oprește automat după cinci minute. De asemenea, puteți să opriți înregistrarea manual.

În cazul în care camera este controlată și de un arhivator auxiliar, puteți să porniți manual înregistrarea în arhivatorul auxiliar, făcând clic dreapta pe butonul stării de înregistrare, selectând Înregistrare auxiliară și apoi făcând clic pe butonul de înregistrare () din dreptul numelui de rol al arhivatorului auxiliar.

Înregistrare oprită (blocată de sistem) În prezent, camera nu efectuează înregistrarea și este controlată de o configurație a sistemului. Nu puteți face clic pentru a porni înregistrarea.
Problemă cu înregistrarea Există o problemă cu înregistrarea camerei. Problema ar putea fi cauzată de o eroare de scriere pe disc, o eroare de scriere în baza de date a arhivatorului sau faptul că, atunci când ar trebui, camera nu redă înregistrarea video în flux. Dacă vedeți această eroare, contactați administratorul sistemului pentru a rezolva problema.
Redare cu încetinitorul1 Comutați între viteza normală de redare (1x) și redarea cu încetinitorul (1/8x). Când sunteți în modul de redare cu încetinitorul, faceți clic pe butonul Derulare înainte sau Derulare înapoi pentru a modifica viteza de redare de la 1/8x la 1/4x, 1/3x, 1/2x în orice direcție.
Redare în buclă Creați o redare în buclă. Când faceți clic pe acest buton, apar două marcatoare de cronologie (), la oricare dintre capetele cronologiei. Faceți clic pe și glisați marcatoarele peste cronologie pentru a indica punctele de început și de sfârșit ale redării în buclă.
Glisor de viteză Trageți de glisor spre dreapta pentru a accelera redarea la 2x, 4x, 6x, 8x, 10x, 20x, 40x, 100x. Trageți de glisor spre stânga pentru a forța redarea inversă la viteze de -2x, -4x, -6x, -8x, -10x, -20x, -40x, -100x.
Glisor de viteză (limitat) La fel ca glisorul de viteză, cu excepția faptului că redarea inversă este limitată la: -10x, -20x, -40x, -100x. Glisorul de viteză limitat este utilizat pe camerele 4.x Omnicast™ federalizate care nu acceptă toate vitezele de derulare înapoi 2.
Buton de căutare cadru cu cadru Înlocuiește glisorul de viteză când este întreruptă înregistrarea video. Utilizați pentru redarea cadru cu cadru, atât înainte, cât și înapoi.
Salt la timp specific1 Deschideți o fereastră de browser și săriți la o anumită dată și oră în înregistrare.
Căutare rapidă Deschide caseta de dialog Căutare rapidă.
Activare monitorizare vizuală1 Urmăriți o persoană sau un obiect care se deplasează prin dreptul mai multor camere diferite din aceeași fereastră.
Export înregistrare video1 Creați fișiere video autonome care pot fi redate fără să fie conectate la Directory Security Center.
Salvare instantaneu1 Salvați cadrul curent al înregistrării video ca fișier de imagine.
Marcaj anterior1 Săriți la marcajul anterior.
Adăugare marcaj1 Adăugați un marcaj la înregistrarea video.
Marcaj următor1 Săriți la marcajul următor.
Ascultare1 Activați difuzorul. Acest buton este disponibil doar când camera acceptă conținut audio.
Oprire ascultare1 Dezactivați difuzorul. Acest buton este disponibil doar când camera acceptă conținut audio.
Vorbire1 Activați microfonul. Acest buton este disponibil doar când camera acceptă conținut audio.
Oprire vorbire Dezactivați microfonul. Acest buton este disponibil doar când camera acceptă conținut audio.
Comutare zoom digital Aplicați un zoom digital de 2x la imagine. Alte reglaje ale zoom-ului digital pot fi apoi efectuate în fereastră.
Afișare proprietăți flux Afișați proprietățile fluxului video selectat.
Presetări zoom digital Când zoom-ul digital este aplicat la fereastra selectată, faceți clic pe acest buton pentru a adăuga o presetare de zoom digital pentru poziția curentă a imaginii camerei.

1 Dacă mențineți apăsat Ctrl+Shift când faceți clic pe comandă, comanda se aplică la toate camerele afișate în tablou.

2 Vă rugăm să rețineți că Omnicast 4.8 a ajuns la sfârșitul duratei de viață. Pentru mai multe informații, consultați pagina Ciclul de viață al produsului Genetec™.

Vizionați această înregistrare video pentru a afla mai multe. Faceți clic pe pictograma Subtitrări (CC) pentru a activa subtitrările pentru înregistrarea video într-una dintre limbile disponibile.