Het verlenen van toegang door deuren - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands (Nederland)
Product
Security Center
Version
5.11

Om een deur te ontgrendelen of om vergrendel- en ontgrendelschema’s te overbruggen, kunt u de Deur widget gebruiken om de toegang door deuren te controleren. De deurwidget is ingeschakeld wanneer een deurentiteit wordt weergegeven in de geselecteerde canvas tegel.

Wat u moet weten

 • Om de knop Ontgrendelingsschema's negeren in de widget Deur te activeren, moet u het recht Deureigenschappen wijzigen en het recht Ontgrendeltijdschema's overschrijvenhebben.
 • Toegang gecontroleerde deuren zijn standaard vergrendeld, tenzij een ontgrendeltijdschema wordt gebruikt. Alleen kaarthouders met de correct credentials kunnen deze openen. Wanneer een deur in een canvas tegel wordt weergegeven, dan verandert het deur entiteit-pictogram in de werkbalk van de tegel in real-time om na te gaan of de deur fysiek open () of gesloten () is.
 • Als aan de deur geen camera is gekoppeld, wordt in de canvastegel een statische open deur weergegeven. De volgende afbeelding toont een open deur en het bijbehorende deurpictogram:

Procedure

 1. Selecteer in de taak Monitoring een tegel waarop een deur wordt weergegeven.
  De Deur widget wordt op het Bedieningspaneel weergegeven.
 2. Voer in de deurwidget een van de volgende stappen uit:
  • Om de deur te ontgrendelen en tijdelijk toegang te verlenen, klikt u op Ontgrendelen().

   De duur van de toelatingstijd wordt geconfigureerd door de systeembeheerder. De widget toont dat de deur open en ontgrendeld is.

  • Om het deurschema te vervangen klikt u op Ontgrendeltijdschema overbruggen() en selecteert u een van de volgende stappen:
   Ontgrendeld voor onderhoud
   Ontgrendel de deur voor onbepaalde tijd voor onderhoudsdoeleinden. Deze optie vereist het recht Onderhoudsmodus voor deuren. Om de overschrijving te annuleren, klikt u op in de deurwidget.
   Tijdelijk ontgrendelingsschema overschrijven
   Vergrendel () of ontgrendel () de deur voor een bepaalde periode, of onmiddellijk of in de toekomst. Met deze optie gaat de deur terug naar de normale toestand nadat de tijd verstreken is.
 3. Klik op OK.

Voorbeeld

Bij het instellen van ontgrendelschema's voor een deur, kan een Security Center beheerder een deur programmeren om toegang voor iedereen gedurende bepaalde uren van de dag te verlenen, net alsof er een receptionist aanwezig is. Als u de rechten hebt, dan kunt u deze ontgrendelschema's overbruggen door de deur te vergrendelen wanneer deze is gepland om te worden ontgrendelen, of door het ontgrendelen van de deur wanneer deze gepland is om te worden vergrendeld.