Records toevoegen op kaarten - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands (Nederland)
Product
Security Center
Version
5.11

Als uw softwarelicentie Record-caching ondersteunt, kunt u records toevoegen aan vooraf geconfigureerde recordtypen, zoals Ongevallen, Arrestaties, Noodoproepen enzovoort, door rechts te klikken op de kaart. Als het geselecteerde recordtype georeferentiegegevens bevat, wordt de record die u toevoegt automatisch getagd met de locatie waarop u hebt geklikt.

Wat u moet weten

In Security Center definieert een recordtype de gegevensindeling en geeft het kenmerken weer van een verzameling records die u in heel het systeem kunt delen via de rol Record Fusion Service.

De records die u toevoegt, kunnen worden gebruikt om het bewustzijn en de respons van u en uw collega's te verhogen en contextuele informatie te bieden over kaarten. U kunt deze gegevens ook visualiseren in uw dashboards.

Procedure

 1. Open de taak Kaarten.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de kaart waarmee u uw record wilt taggen en selecteer Nieuwe gegevens op kaart toevoegen.
  Het dialoogvenster Nieuwe gegevens toevoegen wordt geopend en de locatie waarop u hebt geklikt, wordt aangegeven.
 3. Als in uw systeem meerdere recordtypen zijn gedefinieerd, selecteert u het type waaraan u de record wilt toevoegen.
  OPMERKING: Als het geselecteerde recordtype geen georeferentie heeft, kunt u er nog steeds records aan toevoegen. U kunt uw record dan echter niet op de kaart bekijken.
 4. Voer de rest van de informatie in die vereist is voor uw recordtype.
  Nieuwe gegevens toevoegen op kaart
 5. (Optioneel) Voer handmatig de waarden in voor de ID en het tijdstempel van de record.
  De record-ID en het tijdstempel komen overeen met de velden die respectievelijk zijn toegewezen aan de functies ID en Tijdstempel in de definitie van het recordtype. Standaard genereert het systeem een willekeurige unieke waarde voor de ID en gebruikt het de huidige tijd als tijdstempel.

  U kunt op Geavanceerd klikken en de ID- en tijdstempelwaarden handmatig invoeren. Voor meer informatie, zie T_SC_DefiningRecordFormat.html.

 6. Klik op Verzenden.
  Het nieuwe record is toegevoegd.

  Als het recordtype is geconfigureerd om een gebeurtenis te activeren wanneer gegevens worden toegevoegd, wordt op de plek op de kaart waarop u hebt geklikt een nieuw kaartobject voor het recordtype weergegeven. Als dit niet het geval is, kunt u het record dat u hebt toegevoegd alleen bekijken door de onderzoekstaak Records te gebruiken.