Rapporten genereren - Security Center 5.11

Gebruikershandleiding Security Center 5.11

Applies to
Security Center 5.11
Last updated
2022-11-18
Content type
Handleidingen > Gebruikershandleidingen
Language
Nederlands
Product
Security Center
Version
5.11

Om een rapport te genereren in een rapportagetaak moet u de query-filters instellen en dan de query uitvoeren. Nadat u een rapport hebt gegenereerd, kunt u met uw resultaten werken.

Wat u moet weten

Rapportagetaken zijn taken waar u uw eigen query genereert over de entiteiten, activiteiten en gebeurtenissen in uw Security Center systeem voor onderzoek- of onderhoudsdoeleinden. De meeste onderzoek- en onderhoudstaken zijn rapportagetaken.

Het maximum aantal rapportresultaten dat u in Security Center kunt ontvangen is 50,000. Standaard is het maximale aantal resultaten 1000. U kunt deze waarde wijzigen in het gedeelte Prestaties van het dialoogvenster Opties in Security Center.

Als u een rapport wilt genereren met meer dan 50.000 resultaten, gebruikt u de opdracht Rapport genereren en opslaan.

OPMERKING: Deze stappen beschrijven alleen het algemene proces om een rapport te draaien.

Procedure

 1. Open een rapportagetaak.
 2. Gebruik in het tabblad Filters de query-filters om een aangepaste zoekopdracht te creëren.
  OPMERKING: Sommige filters hebben een Alles selecteren knop. Deze knop verschijnt niet als er meer dan 100 entiteiten geselecteerd kunnen worden (als u bijvoorbeeld een lijst van 1500 kaarthouders hebt), want als u teveel entiteiten doorzoekt duurt het genereren van het rapport te lang.
 3. Stel een datum- en tijdbereik in voor het rapport.
 4. Klik op Rapport genereren.
  Als er ongeldige filters zijn, dan is de knop Rapport genereren niet beschikbaar.
  BELANGRIJK: Het dialoogvenster Reden vereist wordt weergegeven wanneer een rapport wordt gegenereerd dat ALPR-gegevens bevat.

  Dit zorgt ervoor dat de reden voor de ALPR-zoekactie wordt vastgelegd en opgenomen in het Activiteitsspoor (rapporten gegenereerd) audit-logs om te voldoen aan de staatswetten.

  De query-resultaten worden weergegeven in het rapportpaneel.
  TIP: U kunt met de rechtermuisknop op een kolomkop klikken om te selecteren welke kolommen u wilt tonen en om een aangepaste sorteervolgorde voor de resultaten te configureren waarbij meerdere kolommen als sorteercriteria worden gebruikt.
 5. Resultaten van de query analyseren.
  Queryresultaten zijn afhankelijk van het type rapportagetaak. Wanneer aan de queryresultaten videosequenties of ALPR-gegevens zijn gekoppeld, kunt u ze bekijken in het canvas door een rapportitem naar een tegel te slepen.
 6. Werken met de query-resultaten.
  Afhankelijk van de items in de query-resultaten kunt u het rapport afdrukken, opslaan als pdf-, Excel of csv-document, de videosequenties exporteren, enzovoort.
 7. (Optioneel) Het rapport opslaan als sjabloon.
  Als u de rapportlay-out (query-filters en rapportkolommen) als een sjabloon opslaat, kan die met de actie Een rapport e-mailen naar een andere gebruiker of een ander werkstation worden doorgestuurd.

Voorbeeld

Bekijk deze video om meer te leren. Klik op het pictogram Onderschrift (CC) om video-onderschrift in te schakelen in een van de beschikbare talen.